Praktische spiritualiteit voor mensen van deze tijd

Universeel

Tegelijkertijd sta je als bruid en bruidegom in een eeuwen oude traditie van mensen die zich in liefde en tot voorspoed met elkaar verbinden. Hier stijgt het ritueel boven het persoonlijke uit. Inritual helpt mensen zich weer aan te sluiten op (soms lang vergeten) hulpbronnen, die de levensverbintenis kunnen inspireren en dragen. Contact met het universele aspect van het huwelijk geeft het gevoel verbonden te zijn met iets groters dan jou zelf .

Aanwezigheid van dierbaren bij het ritueel

In een ritueel wordt beroep gedaan op krachten uit ons collectief onderbewuste. Zo heeft iedereen bijvoorbeeld liefde in zich en liefde nodig.  Wanneer twee unieke partners zich in naam van die liefde met elkaar verbinden, verbindt dat tevens de groep mensen waarin zij dat doen en geven zij hoop en blijdschap aan heel de gemeenschap. Op hun beurt heeft het bruidspaar ook de steun en de zegen van hun naasten nodig, om hun verbintenis tot bloei te brengen.

Rituelen op allerlei momenten mogelijk

Eigentijds wil ook zeggen dat Inritual zoekt naar het vorm geven van rituelen op belangrijke momenten in het leven, daar waar het doen van een ritueel nog niet zo voor de hand ligt in onze cultuur.

Denk aan een 18e verjaardag, het vieren van een jubileum binnen een bedrijf, een welkom aan een pasgeborene, verlies van gezondheid, het afsluiten van een periode van rouw, de viering van je vrouw zijn,  om maar een paar voorbeelden te noemen.

Als u een belangrijk moment in uw leven vorm en zin wilt geven, denk dan aan het doen van een ritueel. Het geeft verdieping en plezier bij de voorbereiding en u kunt er nog lang op teren!